Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У селищі Болградського району сталася резонансна пожежа в лісі

0 коментарів 22005 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 16 липня, вдень в селищі Березине Тарутинської громади Болградського району сталася резонансна пожежа. За оцінкою ГУ ДСНС України в Одеській області, горіли суха трава та чагарники. Внаслідок сильного вітру вогонь перекинувся на лісовий масив. Загальна площа пожежі складала 3,5 гектари. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на Тарутинську селищну раду.


Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось врятувати 42 га лісу. На щастя, загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється. Від ДСНС залучались одна одиниця техніки, десять вогнеборців, від добровольної пожежної дружини “Березинський КХП” – одна одиниця техніки та один чоловік особового складу, одна одиниця допоміжної техніки.

У селищі Болградського району сталася резонансна пожежа в лісі

У селищній раді закликають усіх бути більш обережними та дотримуватися правил пожежної безпеки.

«Перебуваючи на кладовищах в таку спеку, не паліть свічки, не спалюйте суху траву та інше сміття.

Якщо ви перебуваєте на природі, не розводьте багаття, не кидайте недопалки на суху рослинність, не лишайте скляні пляшки на сонці!

Будь-яка необережність може призвести до жахливих наслідків. Зрозумійте, одна маленька іскра, в таку неймовірну жару, може знищити сотні гектарів рослинності разом з тваринами, зруйнувати десятки житлових будинків та навіть забрати людські життя.

Подумайте про майбутнє, аби своїми вчинками не знищувати рідну землю, не завдавати непоправної шкоди довкіллю і іншим людям!», – звернулася до мешканців Тарутинської громади місцева влада.

Нагадаємо, спалювання сухої рослинності суворо заборонене законом. Штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах складає від 1 тисячі 530 до 4 тисяч 590 гривень.

Адміністративна відповідальність за самовільне випалювання рослинності або її залишків складає від 3 тисяч 60 гривень  до 6 тисяч 120 гривень.

Фото «БІ» надали місцеві мешканці

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x