Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Білгороді-Дністровському представники ТЦК влаштували конфлікт з цивільними, які прийшли визволяти своїх родичів

0 коментарів 29457 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 12 липня, мешканка Білгорода-Дністровського Інга Величко виклала відео, де зафіксований конфлікт між місцевими представників РТЦК та цивільними особами. Жінка та чоловік в інвалідному візку прагнули відстояти родича, якого забрали військові, бо в нього заплановане судове засідання. Жінка намагається зайти у двір ТЦК, але його співробітник доволі різко виштовхує її. Чоловік в інвалідному візку намагається втримати жінку від падіння, але сам опиняється на землі. Потім відбувається сутичка, під час якої військовий кричить на цивільних, використовуючи лайливі слова. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як пояснила Інга Величко, напередодні їй зателефонувала мати загиблого Героя України, та попросила про допомогу. Її родича із села Випасне Мологівської громади Білгород-Дністровського району в середу вранці викрали на дорозі  невідомі люди в військовій формі. Дружині та дітям про це повідомили свідки , які все бачили.

Вже за годину родина чоловіка була біля ТЦК, але їм там відповіли, що чоловіка тут немає, порадивши «шукати його у коханки». Інзі лише вчора ввечері вдалося дізнатися, що чоловіка ще в перший день відправили вже в Одесу.

Авторка відео також надала роз’яснення стосовно двох фрагментів.

«Стосовно першого відео. Коли я прийшла до ТЦК , ці люди вже були там . Як вони мені повідомили , їх сина і брата зловили на вулиці , заламали і також вкрали. Знайшли чоловіків знову в ТЦК. Цей хлопець ( на відео він через  ворота хоче допомогти мамі та брату , але його не випускають . Закривши ворота, військові його побили. Цей хлопець мав всі документи при собі . Його в травні місяці судовомедична комісія визнала непридатним. Але для ТЦК це – не привід відпустити його. В них є своя експертиза. Розвиток всіх подій ви могли побачити на відео», – пояснила аккерманка.

На другому відео мати загиблого Героя просила викликати комісара, який відверто знущались над нею, питаючи «А чого ви сюди прийшли?». Мама не втрималась та запитала, чому він не воює. Але військовий натомість почав їй показувати посвідчення УБД, кричати, обзивати нецензурною лайкою. В цей момент з двору ТЦК вибігли хлопці і почали заспокоювати комісара, але доволі невдало.

Стосовно конфлікту, зафільмованого на відео, коментар також надали в Одеському ТЦК та СП, описавши хронологію події, яка сталася 11 липня. Близько 18.00 години до Білгород-Дністровського РТЦК та СП прибула група цивільних осіб (п’ять жінок та чоловік у інвалідному візку) з вимогами відпустити їх родича, який був доставлений до ТЦК представниками Національної поліції України за порушення правил військового обліку, а саме: громадянин знаходився у розшуку у зв’язку з неприбуттям по повістці.

О 19.00 годині, родичі громадянина почали вимагати від добового наряду роти охорони Білгород-Дністровського РТЦК та СП допустити їх на територію ТЦК та викликати керівника. Військовослужбовці відмовили у перепустці на територію, посилаючись на інструкцію про порядок здійснення перепускного режиму.

На відмову про допуск на територію, жінки почали вимагати відпустити їх родича, мотивуючи незаконним затриманням вищезазначеного громадянина. При цьому постійно провокували військовослужбовців роти охорони на протиправні дії відносно себе, ображали їх.

Після особистої бесіди т.в.о начальника Білгород-Дністровського РТЦК та СП з родичами громадянина, останньому була вручена повістка на прибуття до Білгород-Дністровського РТЦК та СП на іншу дату.

«Щодо експресивної поведінки військовослужбовця роти охорони Білгород-Дністровського РТЦК та СП, яка зафіксована на камеру, повідомляємо, що наразі переважна кількість особового складу РТЦК та СП – це військовослужбовці, переведені з бойових підрозділів за станом здоров’я внаслідок важких поранень, та які часто знаходяться в процесі реабілітації та адаптації до несення служби в тилових підрозділах Збройних Сил України.

Разом з тим до 16 липня включно у відповідності до вимог Закону України №10449 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” всі військовозобов’язані мають актуалізувати інформацію про себе. Зробити це можна через ТЦК та СП, ЦНАПи або застосунок «Резерв+», – зазначено в офіційному коментарі.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x