Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На півдні Одещини врожай черешні цього року поганий: причина

0 коментарів 26244 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На півдня Одещини врожай черешні може скласти за підсумками сезону лише 20% від середніх показників за минулі роки через погане запилення. Такі дані привів власник СФГ «Вікторія» Віктор Кожухаренко із села Баштанівка Татарбунарської громади. Про це, посилаючись на видання «AgroTimes», повідомляє «Бессарабія INFORM».


 «Тож можна вважати, що з черешнею ми рік пропустили. Хоча минулими роками навіть за морозів і дощів дерева краще запилювалися», – констатував фермер.

Квітування черешні, за словами Кожухаренка, було яскраве і гарне, адже було раннє тепло і сонячна погода в ці дні, без дощів, але запилилася культура втричі-вчетверо гірше, ніж зазвичай.

«У нас приморозків практично не було, але цвітіння почалося днів на десять раніше, на початку квітня. Але чи то бджола ще не готова була в цей час літати, чи то нектар ще не виділявся, чи то вологість була не та, але запилення черешні вийшло зовсім слабким, на сливі – середнім, і тільки на персику – хорошим. Його ми навіть проріджували і ще будемо проріджувати. На сливі якість запилення варіювалася залежно від сорту: десь – на 80-90%, десь – на 50%», – розповів власник господарства.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x