Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Аграрії Болградщини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур: які показники?

0 коментарів 14634 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградському районі завершено збирання ранніх зернових культур на площі 109,4 тис. га, намолот зерна склав 380,167 тис. тонн при середній врожайності 34,7 ц/га. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на Болградську районну державну (військову) адміністрацію.


За оперативною інформацією відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА, станом на 18 липня 2024 року підприємствами району зібрано 100% площ:

– озимого ячменю – 123,324 тис. тонн, з середньою врожайністю 36,7 ц/га;

– озимої пшениці – 230,600 тис. тонн, з середньою врожайністю 35,7 ц/га;

– ярого ячменю – 6,592 тис. тонн, з середньою врожайністю 27,9 ц/га;

–   гороху зібрано 18,207 тис. тонн, з середньою врожайністю 22,2 ц/га.

Крім того, намолочено озимого ріпаку 31,615 тис. тонн, середня врожайність склала 19,5 ц/га.

Зазначимо, що внаслідок несприятливих погодних умов восени 2023 року та навесні 2024 року в районі загинуло 4890 га посівів озимих зернових, зернобобових культур та озимого рапсу.

«Але, попри це, врожайність цього року все ж таки виявилася трішки вище минулого року», – розповіла очільниця відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РВА Світлана Вербанова.

За її словами, на це вплинуло декілька факторів. По-перше, опади, які в достатній кількості випали у березні та квітні.

«Саме ці опади дали поштовх для розвитку 80 відсотків посівів, що на той час знаходилися у задовільному стані», – пояснила фахівчиня.

Друге, що вплинуло на отримання врожаю, кращого за минулий рік, – це далекоглядність аграріїв Болградщини.

«Аграрії добре знали, що наш регіон розташовано у зоні ризикового землеробства, а також врахували кліматичні зміни. Тому закупали відповідні насіннєві матеріали та мінеральні добрива, що дозволило рослинам адаптуватися під погодні умови та максимальній кількості вижити», – додала Світлана Вербанова.

Зазначимо, що сьогодні в господарствах району паралельно проходить підготовка площ під посів озимих культур врожаю 2025 року.

Керівники сільськогосподарських підприємств проводять розрахунки із власниками земельних ділянок за оренду земельних паїв та підготовку посівного матеріалу.

«Болградська районна державна (військова) адміністрація вітає сільгоспвиробників Болградського району із завершенням збирання ранніх зернових культур! Зичимо усім миру, міцного здоров’я, достатку, щастя та добробуту. Нехай ваші ниви обходять стороною війна, природні стихії, а врожаї будуть щедрими. Велика подяка вам, дорогі хлібороби, за любов до землі, терпіння і витримку!», – звернулися до аграріїв в Болградській РВА.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x