Румунія передасть Україні систему Patriot, але є умови

0 коментарів 14148 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Румунія передасть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомила пресслужба адміністрації президента країни. Відповідне рішення 20 червня ухвалила Вища рада оборони Румунії, яку очолює президент країни Клаус Йоганніс, пише Ліга.Новини.


“Румунія підтримує Україну з початку конфлікту, розуміючи драматичність ситуації, особливо з погляду забезпечення основних оборонних систем у протидії агресії, розв’язаній РФ, яка вражає міські райони та критичну інфраструктуру України”, – йдеться у повідомленні.

В адміністрації президента Йоганніса зазначили, що, враховуючи “значне погіршення безпекової ситуації в Україні внаслідок постійних і масованих атак Росії, особливо на енергетичний сектор, а також регіональні наслідки цієї ситуації, зокрема на безпеку Румунії, у тісній координації разом із союзниками члени Ради вирішили передати Україні систему Patriot”.

Водночас наголошується, що пожертвування буде зроблено за умови, що Румунія продовжить переговори з союзниками, особливо зі США, з метою отримання аналогічної або еквівалентної системи ППО.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x