Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Погодинні графіки відключень електроенергії в Одеській області діятимуть всю добу, а ввечері їх стане більше – Укренерго

0 коментарів 52893 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Про сьогоднішній стан енергетичної сфери країни й на що відповідно розраховувати мешканцям Одещини, повідомили в “Укренерго”. Також там підкреслили, що експорту електроенергії не відбувається і не передбачається. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Отже, сьогодні, 24 червня, заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 19:00 обсяг обмежень буде більшим. Причина – складна ситуація в енергосистемі після масованих атак росіян на енергооб’єкти. Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень в кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Вчора, 23 червня, обсяг обмежень було збільшено – замість 19:00 графіки погодинних відключень почали діяти з 11:00. Причина – обмежена можливість використання гідроресурсів для виробництва електроенергії.

Нагадуємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів“, – підкреслили в Укренерго.

Щодо імпорту, то він здійснюється протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 26 710 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 561 МВт.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x