Стан ріки Дунай та якість води в ньому викликають серйозні занепокоєння у гідрологів

0 коментарів 31671 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Як нещодавно зазначили спеціалісти, рівні води Дунаю біля Ізмаїлу протягом першої половини травня були нижче середніх багаторічних значень для цього періоду майже на 1 м. Окрім того, було зафіксовано перевищення рівня забруднення вод. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Дунайську гідрометеорологічну обсерваторію.


Під час недавніх досліджень фахівцями було відмічено, що значних паводків в басейні річки поки що немає, тому суттєвих підвищень на українській ділянці не слід чекати.

Однак насторожує інформація від Комплексної лабораторії за спостереженням за забрудненням природного середовища. Зокрема, було виявлено, що до хімічного аналізу дунайської води, згідно зі звітом за квітень, відзначалось перевищення гранично допустимих концентрацій для фенолів та хрому шестивалентного. Мінералізація у квітні становила 347 мг/куб.дм.

Щодо атмосферного повітря, то у квітні воно за показниками було чистим, шкідливих перевищень допустимих концентрацій забрудників не було. Радіація також не перевищувала природний фон.

Стан ріки Дунай та якість води в ньому викликають серйозні занепокоєння у гідрологів
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x