На Одещині майже завершили посів овочевих культур: Білгород-Дністровський та Ізмаїльський райони в лідерах

0 коментарів 13284 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині станом на початок травня по всім категоріям господарств посіяно 13,9 тис. га овочів. У трійці лідерів за найбільшою площею посівів овочевих культур традиційно Білгород-Дністровський та Ізмаїльський райони. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА.


Так, наразі в регіоні посіяно 0,7 тис. га капусти, 1,2 тис. га огірків, 3,3 тис. га помідорів, 3,1 тис. га цибулі, 0,9 тис. га моркви, 0,9 тис. га буряку та 3,8 тис. га інших культур, таких як нут, сочевиця, петрушка тощо.

Загалом, в поточному році планується посіяти 14,7 тис. га овочевих культур, що становить 106,5% до рівня минулого року (13,8 тис. га).

«Враховуючи ситуацію, що склалася в Херсонській області – основному постачальнику кавунів, сільгосппідприємства Одещини збільшили посівні площі баштанних культур на 109,4% у порівнянні з 2023 роком, у тому числі: кавунів на 108,7%, динь на 111,1%», ─ йдеться у повідомленні департаменту.

Традиційно найбільші площі посівів овочевих культур у сільгосппідприємствах Одеського району – 2553,6 га, Білгород-Дністровського – 263,2 га та Ізмаїльського – 253,0 га.

«За попередніми розрахунками валовий збір овочів очікується в межах 290 тис. тонн при нормі споживання населенням області 315 тис. тонн. Тобто область практично забезпечує потребу в овочах шляхом власного виробництва. При цьому окремі види овочів, такі як цибуля та помідори, по яких прогнозується перевиробництво, частково продаються в інші області», ─ розповіли фахівці.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x