Ізмаїльський порт увійшов до рейтингу п’яти найприбутковіших держпідприємств країни

0 коментарів 19953 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Торговельний порт «Чорноморськ» та Ізмаїльський морський торговельний порт на Одещині потрапили у п’ятірку найприбутковіших держпідприємств за обігами за результатами 2023 року. Про це, посилаючись на «Гривна», повідомляє «Бессарабія INFORM».


У медіа розповіли, що в аналітичних даних, вказаних на Opendatabot, зазначається, що Чорноморський порт продемонстрував найбільше зростання прибутку, що за рік підвищився у 26 разів: з 37,2 млн до 986 млн грн.

Дохід Ізмаїльського морського торговельного порту сягнув 2,71 млрд грн, а прибуток – 1,01 млрд грн. Це найбільший показник в Одеській області. Водночас найприбутковішим підприємством України є «Ліси України» — 2,8 млрд грн.

Нещодавно The New York Times, аналізуючи ситуацію з морським експортом, писало, що потік зернових суден через порти Одеської області є бажаним поштовхом для відновлення економіки України, враховуючи втрати від війни. А морський експорт зерна з країни повернувся майже до довоєнного рівня.

«Згідно з даними Адміністрації морських портів України, за останні шість місяців Україна експортувала 27,6 млн метричних тонн зернових і олійних культур через Чорне море, головний експортний шлях країни. Це лише на 0,2 мільйона метричних тонн менше середнього обсягу експорту за той же період з 2018 по 2021 рік, до початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року», – пише The New York Times.

Водночас закордоні аналітики попереджають, що це може тривати недовго. Однією з головних причин, що перешкоджає поверненню на довоєнний рівень, зрозуміло є системні російські атаки на одеські портові споруди.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x