Житель Ізмаїльського району спочатку знущався над своєю матір’ю, а потім ще й знехтував адміністративним покаранням

0 коментарів 18711 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після того, як правоохоронцям стало відомо про систематичне знущання дорослого чоловіка над своєю старенькою матір’ю, кривдника було відправлено на лаву підсудних. В результаті зловмисника визнали винним та піддали адміністративному арешту строком на п’ять діб і зобов’язанням пройти програму для кривдників. Однак проходити її кривдник категорично відмовився. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Насамперед зазначимо, що державні програми для кривдників покликані допомогти людині змінити свою насильницьку поведінку шляхом усвідомлення її проявів агресії, причин виникнення, подолання дискримінаційного уявлення про соціально закріплені ролі та обов’язки чоловіків та жінок, що в кінцевому результаті має мати наслідком формування нової моделі поведінки, яка буде неагресивна та базуватиметься на принципах гендерної рівності та поваги до прав людини.

Обов’язок пройти відповідний курс програми для кривдника виникає лише в тому випадку, коли суд за результатами розгляду справи про адміністративне або кримінальне правопорушення притягає особу до відповідного виду відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з домашнім насильством.

Як вже було зазначено вище, житель Ізмаїльського району покарання у вигляді адміністративного арешту відбув, але проходити програму категорично відмовився. Тож за фактами умисного ухилення осіб від проходження програми для кривдників, застосованої судом, дізнавачі територіальних підрозділів поліції розпочали провадження за ст. 390-1 Кримінального кодексу України, в рамках яких повідомили фігуранту про підозру.

Станом на сьогодні розслідування вже завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Кривднику загрожує кримінальне покарання у вигляді пробаційного нагляду на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк.

Процесуальне керівництво по кримінальним провадженням здійснюється Одеською спеціалізованою  та Ізмаїльською окружною прокуратурами.

Наостанок знову нагадаємо про заклик правоохоронців: якщо ви зазнаєте домашнього насильства у будь-якій його формі або стали свідком такого правопорушення, звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також ви можете отримати необхідну консультацію, звернувшись за номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x