Вищий антикорупційний суд засудив мера та ексдепутата Ренійської міськради до позбавлення волі з конфіскацією усього майна

0 коментарів 26244 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вищий антикорупційний суд засудив міського голову Ренійської громади Ігоря Плєхова та ексдепутата Ренійської міської ради Івана Пойдолова до позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на ВАКС.


Вирок винесено сьогодні, 17 квітня, колегією судів Вищого антикорупційного суду. Обвинувачуваних визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (Одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Спільникам призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 9 та 10 років відповідно з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Нагадаємо, в січні 2023 обвинувачені висловили особі прохання надати їм неправомірну вигоду в сумі 100 тисяч доларів США за забезпечення передачі в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Після отримання частини неправомірноі вигоди у сумі 50 тисяч доларів США правопорушників було викрито.

Вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x