У Міноборони пояснили, що означає скасування статусу “обмежено придатний”

0 коментарів 19008 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні скасовується статус “обмежено придатний” щодо військових та військовозобовʼязаних. Сьогодні, 4 квітня, опубліковано відповідний закон № 3621-IX, підписаний президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомили у Міністерстві оборони України, передає “Бессарабія INFORM”.


У відомстві дали роз’яснення щодо цих змін, зазначивши, що “скасування статусу “обмежено придатний” не означає автоматичного переходу до іншого статусу – придатний/непридатний.

Закон набуває чинності через місяць після опублікування, тобто 4 травня 2024 року.

Крім того, у Міноборони додали, що громадяни, які мають статус “обмежено придатний”, повинні повторно пройти військово-лікарську комісію (ВЛК) протягом 9 місяців після набрання чинності законом, тобто до 4 лютого 2025 року.

Також сказано, що після набрання законом чинності, уряд має три місяці на прийняття відповідних нормативно-правових актів, які визначають оновлений перелік захворювань для визначення придатності чи непридатності до військовоої служби.

“Після повторного огляду військові, визнані непридатними, будуть звільнені з військової служби, а придатними – продовжать проходити військову службу”, – зазначили у відомстві.

Згідно роз’яснень, військовозобов’язані, які визнані непридатними, виключаються з військового обліку, а визнані придатними – можуть проходити службу.

У Міноборони пояснили, що означає скасування статусу "обмежено придатний"

Головне фото  ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x