Посадовиця Одеського обласного центру психічного здоров’я за гроші допомагала чоловікам отримати відстрочку від призову

0 коментарів 11367 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеські поліцейські затримали посадовицю Одеського обласного центру психічного здоров’я, яка отримала понад 1700 доларів хабаря за сприяння в отриманні підстав для відстрочки від призову. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, передає “Бессарабія INFORM”.


За вказану суму завідувачка відділенням пообіцяла чоловіку взяти на лікування його 84-річного дідуся та посприяти в отриманні ним групи інвалідності. Надалі це б слугувало підставою для відстрочки від призову на військову службу у зв’язку з доглядом за близькою особою – інвалідом. Зловмисниці повідомлено про підозру. За скоєне їй загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Протиправну діяльність працівниці медзакладу викрили слідчі відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 та оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції.

Як встановили поліцейські, жінка організувала схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від громадян, які підлягають мобілізації, за госпіталізацію їх родичів та виготовлення медичних документів, необхідних для отримання групи інвалідності. В подальшому це дозволяло оформити догляд за людиною з інвалідністю, а відтак відтермінувати призов на службу.

За 1500 доларів США та 8 тисяч гривень вона пообіцяла чоловікові взяти його дідуся на лікування та допомогти отримати родичу групу інвалідності.

Посадовиця Одеського обласного центру психічного здоров’я за гроші допомагала чоловікам отримати відстрочку від призову

Правопорушницю затримали на робочому місці під час отримання обумовленої суми та передачі обіцяних документів. В ході проведення санкціонованого обшуку в службовому кабінеті слідчі вилучили кошти, банківські картки, «чорнові записи» та документацію, що має інтерес для слідства.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x