Перша зареєстрована на Ізмаїльщині організація водокористувачів отримала нове обладнання

0 коментарів 14661 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Організація водокористувачів “Вода життя” Суворовської громади, що на Ізмаїльщині, отримала від Програми USAID АГРО першу партію обладнання для модернізації насосних станцій  зрошувальної системи –  п’ять  ультразвукових лічильників води та чотири вакуумні насоси. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла депутатка Одеської обласної ради, фермер з Ізмаїльського району Алла Стоянова, передає “Бессарабія INFORM”.


За її словами, нове обладнання значно енергоощадніше, отже дозволить одразу оптимізувати витрати ресурсів. У результаті ж реалізації усього проєкту з модернізації меліоративних об’єктів ОВК “Вода життя” зможе відновити мінімум сто гектарів площі поливу та підвищити врожайність навіть в умовах спекотного степу Одещини.

Нагадаємо, що у Суворовській громаді розпочався процес відновлення та розвитку зрошувальної системи ще в кінці 2022 року. Стартував він з установчих зборів організації водокористувачів (ОВК) під символічною назвою “Вода життя”, першої зареєстрованої на Ізмаїльщині, у межах обслуговування Суворовської зрошувальної системи.

Суворовська зрошувальна система, яка побудована ще у 1973 році, має проєктну площу зрошення – 6,9 тис. га. Хоча по факту на грудень 2022 року зрошувалось тільки 1685 га, що становило тільки 24% від проєктної потужності.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x