До степу Болградського району повертають диких тварин

0 коментарів 31023 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В рамках ревайлдингу нині повертають диких тварин на територію Буджацьких степів, що на Болградщині. Ці тварини колись процвітали в європейських степах. Кілька років тому сюди вже повернулися дикі осли, кулани, європейські лані, степові бабаки та звичайні хом’яки. Їх присутність має вирішальне значення для відновлення природних пасовищ, що, в свою чергу, покращує стан степової екосистеми та зменшує ризик виникнення лісових пожеж. Про це інформує Бессарабія INFORM” з посиланням на сторінку в Фейсбуці природоохоронної організації «Rewilding Danube Delta».


Спочатку всі тварини проходять акліматизацію на великій огородженій території, яка також слугує розплідником для диких тварин.

До степу Болградського району повертають диких тварин

Нещодавно природоохоронці випустили групу куланів у дикий степ, що стало чи не єдиним диким стадом куланів у Європі. Оскільки після окупації біосферного заповідника “Асканія-Нова” та коси Бирючий однойменний острів не має інших територій для поповнення стада. Тому будь-яка втрата тварин глибоко переживається. На щастя, народження шести молодих куланів минулого року дає надію на майбутнє місцевої популяції.

До степу Болградського району повертають диких тварин

У «Rewilding Danube Delta» натхненно повідомили, що кулани успішно пережили зимовий сезон, як у вольєрі, так і на волі. Всі молоді тварини вижили, а стадо виглядає здоровим, спокійним і задоволеним, тому що  харчується свіжою весняною травою.

У вольєрі також добре себе почувають європейські лані. Цього року планують випустити частину стада в дику природу. Деякі ослиці та лані, схоже, вагітні, тож життя в степу продовжує процвітати.

До степу Болградського району повертають диких тварин

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x