З понад мільйона українців, які ховалися від війни у Молдові, більше ніж 100 тисяч досі залишаються у сусідній країні

0 коментарів 9315 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Молдова прийняла понад 1,4 млн українців, які рятувалися від війни, більше ніж 100 тисяч громадян України залишилися в країні. Про це повідомив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой (Mihai Popșoi), пише Інтерфакс-Україна.


“Я можу тільки підтвердити, що Молдова й надалі надаватиме найкращу допомогу 115 000 українських громадян, які все ще перебувають у Республіці Молдова. І ми пишаємося тим, що є маленькою країною з великим серцем, яка прийняла понад 1,4 мільйона українських біженців у Республіці Молдова”, – сказав Попшой на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

Він зазначив, що за останні два роки Молдова надала Україні 11 пакетів гуманітарної допомоги, останній з яких нещодавно доставили в Миколаївську область.

Також Попшой наголосив, що Молдова має намір і далі зміцнювати молдовський сегмент у “шляхах солідарності” через упровадження інфраструктурних, транспортних, логістичних, енергетичних проєктів щодо з’єднання з європейською мережею.

Він нагадав, що між Кишиневом і Києвом успішно курсують пасажирські та вантажні поїзди, а також було введено в експлуатацію ділянку “Басарабяска – Березине”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x