Влада Сергіївської громади звернулась до мешканців пошкодженого ракетою будинку, аби ті виїхали

0 коментарів 28647 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 8 березня, на сторінці Сергіївської громади з’явилось звернення до мешканців будинку Nº 23 по вул. Чорноморська, який був пошкоджений внаслідок ракетного удару в липні 2022 року і де досі тривають відновлювальні роботи. Жителів просять самотужки знайти собі інше житло на час ремонтних робіт. Про це, із посиланням на селищну раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Очільник громади Анатолій Чередниченко запропонував мешканцям будинку вирішити питання щодо переселення у зв’язку з проведенням робіт по капітальному ремонту в помешканнях.

У повідомленні також йдеться, що всі жителі  будинку мають статус ВПО та отримують виплати від держави, а тому селищна рада не буде компенсувати витрати на житло.

«Враховуючи вище викладені обставини, Сергіївська селищна рада Білгород-Дністровського району Одеської області, не має законних підстав компенсувати вам витрати у зв’язку з тимчасовим відселенням, на час проведення робіт з капітального ремонту ваших помешкань (квартир). Тому, що це вважається порушенням чинного законодавства, оскільки не можливо здійснювати виплати по одному й тому ж самому напрямку двічі», ─ йдеться у зверненні.

Тепер жителі мають самотужки знайти собі тимчасове житло, адже всі комунікації багатоповерхівки будуть відімкнені  на період проведення робіт.

У повідомленні зазначено, що у разі неможливості винайти помешкання самостійно, селищна рада може розмістити людей на тимчасове проживання до санаторних закладів без харчування, але з наявністю місць для приготування їжі.

Проте і тут не все так просто. Фінансувати такі заходи зможуть лише після затвердження відповідної програми на пленарному засіданні сесії, які уже понад пів року в селищній раді провести з різних причин не можуть.

Влада Сергіївської громади звернулась до мешканців пошкодженого ракетою будинку, аби ті виїхали

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x