В Ізмаїльському районі дали старт роботі зрошувальних систем

0 коментарів 18495 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями в  Кілійському МУВГ відбувся запуск насосної станції Татарбунарської зрошувальної системи. Зокрема, у рамках підготовки до поливного сезону розпочалося опріснення каналу “Дунайський” і Нерушайського водосховища з подальшим поповненням каскаду водосховищ якісною водою та доведенням водних ресурсів до стандартних норм якості води для поливу з Козійського, Нерушайського та Дмитрівського водосховищ. За участю представників управління проведено також огляд шлюза-регулятора “Кофа-Степовий”, за допомогою якого, при належному рівні води у р. Дунай, здійснюється самопливне наповнення озера Китай. Про це розповідає “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.


Повідомляється, що працівники Болградського МУВГ виконують роботи з реконструкції магістрального каналу Нагірнянської зрошувальної системи, що значно підвищить коефіцієнт корисної дії шляхом зменшення втрат води через фільтрацію та випаровування і сприятиме більш раціональному використанню водних ресурсів. Також здійснюється очищення від мулу аванкамери та підводного каналу ГНС “Новосільське”. Після тривалого періоду без використання меліоративна система буде знову залучена для забезпечення поливу 150 га сільськогосподарських угідь. А це вже можна сприймати як своєрідну перемогу і прогрес.

Наразі тривають активні роботи з підготовки до поливного сезону і в Ізмаїльському управлінні водного господарства. Тут працівники проводять механічне очищення накопичувального басейну насосної станції Суворівської зрошувальної системи. Також продовжуються роботи з капітального ремонту магістрального трубопроводу Ташбунарської зрошувальної системи та реконструкція магістрального каналу Ізмаїльської зрошувальної системи. За результатами проведених заходів очікується значне збільшення площ поливу на землях Ізмаїльського району.

Разом з тим на об’єктах меліоративної інфраструктури проводяться ремонтно-відновлювальні та підготовчі заходи – ремонт насосно-силового та електротехнічного обладнання, запірно-регулюючої арматури, трубопроводів тощо. Здійснюється також очищення каналів від мулу та чагарникової рослинності.

Слід зазначити, що ефективне виконання вищезазначених заходів сприятиме надійній роботі меліоративних об’єктів, що дасть змогу отримати стабільні врожаї на меліорованих землях.

В Ізмаїльському районі дали старт роботі зрошувальних систем

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x