В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря

0 коментарів 24435 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні з нагоди Дня письменника та 210-ї річниці з дня народження українського митця – поета та художника Тараса Шевченка біля його пам’ятника в центрі Болграду пройшов тематичний захід, присвячений цім датам. Розпочався він з загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими українцями. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення Російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну. А символічні заповіти Тараса Шевченка виконуватимуться і прийдешніми поколіннями.

Саме про це у своїх промовах говорили голова Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський та секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Звучали й безсмертні твори Великого Кобзаря. Один з його відомих віршів прочитала учениця опорного закладу «Болградський ліцей» Емілія Манолова. А соліст Центру культури та дозвілля Болградської міської ради Борис Луценко виконав легендарну пісню на слова Тараса Шевченка «Думи мої думи».

Керівництво району та Болградської громади, працівники структурних підрозділів Болградської міської ради, районної військової адміністрації, громадськість і учнівська молодь поклали квіти до підніжжя пам’ятника славетного українського поета, художника та мислителя.

Боротьба українського народу триває, а творчість Тараса Шевченка жива донині та буде актуальною завжди!

В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря В Болграді відзначили 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x