Мешканець Тарутинської громади вирішив підзаробити, допомагаючи ухилянту: тепер йому самому загрожує тюрма

0 коментарів 16794 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У жовтні минулого року житель одного з прикордонних населених пунктів Тарутинської громади, діючи у змові з не встановленою слідством особою, через соціальні мережі підшукав військовозобов`язаного чоловіка, охочого виїхати з країни, яким виявився мешканець Київщини. Прибувши до одного з населених пунктів півдня Одещини, він зустрівся із зловмисником, який роз’яснив йому подальші дії та запевнив, що, оскільки добре орієнтований на місцевості, забезпечить йому потрапляння до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Як стало відомо з матеріалів справи, чоловіки, дочекавшись присмерку, на автомобілі рушили в бік державного кордону, однак були затримані прикордонниками, які і повідомили до поліції.

Ми розпочали кримінальне провадження, в ході якого зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, за попередньою змовою групою осіб, що кваліфікується за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу Україну. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі обвинувальний акт ми скерували до суду“, – прокоментував начальник відділення поліції № 2 Болградського РВП Максим Шлапак.

Стосовно особи, яка намагалася незаконно виїхати за кордон, прикордонники склали адміністративні матеріали за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали щодо невстановленої особи виділені в окреме провадження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x