Краще б Вася особисто отримав цей орден, – вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду

0 коментарів 15390 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко разом із Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим вручили посмертну державну нагороду – орден «За мужність» III ступеня – дружині загиблого захисника України, мешканця села Виноградівка Болградської громади Василя Стоянова. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Відповідно до Указу Президента України, майстра-сержанта, командира стрілецького відділення військової частини А 7350 Василя Стоянова відзначено державною нагородою за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

В заході також взяли участь представник Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і побратими Василя Стоянова – військовослужбовці 184-го окремого батальйону 122-ї окремої бригади ТРО, які спеціально прибули в Болград, щоб виразити свою подяку та шану Герою.

«Василь був справжнім героєм. Я був із ним в том бою. Але мені пощастило вийти з того пекла, а Василю і ще багатьом хлопцям, на превеликий жаль, ні. Це було рік тому, березень, тоді ми несли службу за призначенням в районі Бахмута», – поділився спогадами один з побратимів Василя Стоянова.

Він також додав, що нагорода у вигляді хреста, яку отримала вдова полеглого, це не просто нагорода, вона – бойова та заслужена.

На жаль, досвідчений військовий Василь Стоянов не дожив до свого п’ятидесятиріччя, віддавши життя за вільне майбутнє своєї країни.

Свого часу він служив у Державній прикордонній службі, потім у підрозділі морської піхоти та перед війною уклав контракт, щоб продовжити службу у ТРО.

Рятуючи інших, Василь, на жаль, не зміг урятуватися сам. 5 березня 2023 року він отримав тяжкі вогнепальні поранення. Півтора місяця військові медики виборювали життя чоловіка. Але, на жаль, 29 квітня 2023 року його серце перестало битися. Без чоловіка залишилася дружина Світлана, без батька – дві доньки.

«Краще б Вася особисто отримав цей орден», – ледве стримуючи сльози, сказала вдова захисника Світлана та подякувала за шану до пам’яті  її чоловіка.

Вічна пам’ять Василю Стоянову!

Слава Україні!

Героям слава!

Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду Краще б Вася особисто отримав цей орден, - вдові захисника з Болградщини передали державну нагороду

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x