Кілійська міська рада заклала 2 мільйони гривень на підтримку військових

0 коментарів 19008 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На останній сесії Кілійської міської ради було затверджено програму підтримки військовослужбовців, на яку заклали 2 мільйони гривень. На що підуть ці кошти, і чи їх достатньо, розповість “Бессарабія INFORM”.


За словами голови громади Вячеслава Чернявського, саме така сума була запланована в умовах обмежених фінансових можливостей, адже бюджет, як ми вже повідомляли, є дуже складним.

“Поки що так, але сподіваюсь, нам вдасться цю суму збільшити”, – зазначив мер.

Кошти будуть використовуватися на закриття офіційних запитів від військовослужбовців.

Мер пояснив, що наразі є відповідна процедура. Військові мають погодити потребу зі своїм військовим керівництвом, офіційно звернутися до міської ради, далі міськрада має затвердити запит з військовою адміністрацію, і, якщо його буде схвалено, депутатський корпус прийматиме рішення про виділення коштів тій чи іншій військовій частині.

Наразі на розгляді у Кілійської міської ради перебувають чотири запити. Проте, як зазначив міський голова, військові постійно звертаються до міськради та до нього особисто з різноманітними проханнями, які не завжди є можливість закрити з бюджету, тому голова докладає зусиль, аби виконати їх власними зусиллями, зверненнями до волонтерів та небайдужих людей.

Загалом, як було неодноразово зазначено на засіданні, в цьому році є два головні пріоритети розподілу бюджетних коштів – допомога військовим та забезпечення роботи укриттів у двох останніх закладах освіти, які їх ще не мають, – садочках, де через особливості побудови неможливо зробити найпростіше укриття. Тут розглядається варіант модульних споруд, але це стане реальним після затвердження можливості їх використовувати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x