Ізмаїлець ошукав 15 чоловіків, продавши їм неіснуючі букети через інтернет

0 коментарів 10827 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У шахрайстві викрили жителя Ізмаїла на продажі неіснуючих квітів. За кілька днів до свята фігурант «продав» 15 чоловікам букетів на 8,5 тисяч гривень. За скоєне йому загрожує позбавлення волі. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM». 


Місцевий житель вирішив «підзаробити» напередодні свят та створив фейкове оголошення в одній із соціальних мереж про продаж квітів ─ букетів живих тюльпанів і троянд, яких насправді не мав. Фігурант, аби привабити клієнтів, дещо занизив ринкову вартість таких букетів ─ від 500 до 700 гривень, та навіть пропонував безоплатну доставку. Натомість «продавець» мав лише одну умову ─ повну передоплату.

Такою привабливою пропозицією за кілька днів встигли скористатися 15 місцевих мешканців. Загальна сума, перерахована «продавцю», склала 8,5 тисяч гривень. Після отримання коштів на рахунок зловмисник переставав виходити на зв’язок.

Не дочекавшись обіцяних квітів, усі потерпілі звернулися по допомогу до територіального відділу поліції, де розпочали кримінальне провадження. Особу зловмисника встановили та розшукали його. Як з’ясувалось, він вже має судимість за майнові злочини та зберігання наркотичних засобів.

Чоловік свою провину не заперечував та пояснив, що у такий спосіб вирішив заробити «легких» грошей.

«Нами вилучено у правопорушника банківську карту та мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до протиправної діяльності. Під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Згідно із чинним законодавством, підозрюваному загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають», – розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Ізмаїлець ошукав 15 чоловіків, продавши їм неіснуючі букети через інтернет

Ізмаїлець ошукав 15 чоловіків, продавши їм неіснуючі букети через інтернет

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x