Історичний момент: Україна перемогла Ісландію у футбольному поєдинку та вийшла на Євро-2024

0 коментарів 16227 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 26 березня, збірна України стала учасницею чемпіонату Європи-2024 з футболу. У фінальному матчі відбіркового плей-оф національна команда в польському Вроцлаві перемогла Ісландію — 2:1. Від ісландців гол забив Альберт Гудмундсон на 30-й хвилині, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Україна зберігала шанси на пряму кваліфікацію з основної частини відбору. Проте у вирішальному матчі групової стадії команда Сергія Реброва зіграла внічию з Італією (0:0) та залишилася третьою в групі. Аби пройти на Євро, Україні була потрібна винятково перемога в основний чи додатковий час або у серії пенальті.

На 39-й хвилині Роман Яремчук забив гол Ісландії, проте суддя після підказки від VAR скасував гол через офсайд. Але згодом голи забили Віктор Циганков та Михайло Мудрик на 54-й та 84-й хвилинах відповідно, що і привело українську команду до перемоги.

На самому Євро Україна гратиме у групі Е з Бельгією, Румунією та Словаччиною.

Додамо, що до цього матчу українська та ісландська збірні востаннє грали у 2017 році, у відборі на Чемпіонат світу 2022-го. Тоді Україна програла ісландцям 0:2.

А загалом Україна розпочала відбіркову кампанію 26 березня 2023 року в Лондоні проти Англії. Під керівництвом в.о. головного тренера Руслана Ротаня наша команда поступилася з рахунком 0:2. Вже влітку, 7 червня, збірна України з футболу отримала нового головного тренера – контракт з Українською асоціацією футболу підписав Сергій Ребров.

Історичний момент: Україна перемогла Ісландію у футбольному поєдинку та вийшла на Євро-2024
WROCLAW, POLAND – MARCH 26: Viktor Tsygankov of Ukraine celebrates after scoring for 1:1 during the UEFA EURO 2024 Play-Offs final match between Ukraine and Iceland at Tarczynski Arena on March 26, 2024 in Wroclaw, Poland.(Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images)

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x