Дунайська комісія без росії: країну-агресорку офіційно вигнали зі списку учасників

0 коментарів 15633 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 березня росія офіційно виключена зі складу однієї з найстаріших міжнародних організацій – Дунайської комісії, яка регулює судноплавство Дунаєм. На 100-й ювілейній сесії у грудні 2023 року – під час першого головування України – було вирішено, що дії росії несумісні з Белградською конвенцією, на основі якої вона функціонує. про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.


Як зауважив міністр, росія мала час до 29 лютого, щоб самостійно вийти з організації. Однак агресору не вистачило мужності зробити це. Як наслідок, від сьогодні країни-члени Комісії більше не будуть офіційно визнавати свої зобов’язання перед росією за основоположною Белградською конвенцією.

Крім того, додав Кулеба, Дунайська комісія вперше у своїй історії наклала штраф на росію за несплату внесків після позбавлення її повноважень в цій організації в березні 2022 року.

Закликаю всі міжнародні організації наслідувати цей приклад, ізолювати російських дипломатів та вигнати Росію. Агресорам і терористам не місце на жодних авторитетних міжнародних форумах“, – наголосив голова МЗС.

Нагадаємо, Дунайська комісія – це міжнародна міжурядова організація, основними цілями діяльності якої є забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торговельних суден під прапорами усіх держав відповідно до інтересів і суверенних прав держав-учасниць Белградської конвенції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x