Знайшов гранату та сховав у шафі: житель Тарутинської громади постане перед судом

0 коментарів 15579 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканець Тарутинщини постане перед судом за незаконне поводження зі зброєю. Він приніс додому небезпечну знахідку, ставлячи під загрозу не тільки своє життя, а й оточуючих. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як встановили правоохоронці, чоловік знайшов за селищем Березине корпус ручної осколкової гранати Ф-1 з підривачем до неї. Небезпечну знахідку він приніс до свого домоволодіння і сховав у шафі в одній з господарських споруд. В подальшому експертиза підтвердила належність предметів до категорії бойових припасів, придатних до вибуху.

«Ми провели санкціонований обшук за місцем мешкання правопорушника і вилучили небезпечні предмети. Під процесуальним керівництвом  Болградської окружної прокуратури слідчі висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України у придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт скеровано до суду», – зазначила начальниця відділення № 2 слідчого відділу Болградського районного відділу поліції Олена Узун-Куртогло.

Поліцейські закликають громадян не нехтувати правилами безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

«У разі знаходження вибухонебезпечного предмета не наближайтеся, не торкайтеся, не пересувайте і не несіть його додому, а одразу повідомте про небезпечну знахідку до поліції за номером 102 або Державної служби з надзвичайних ситуацій на номером 101», ─ йдеться у повідомленні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x