«Україна виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту» ─ коментар МЗС

0 коментарів 11394 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міністерстві закордонних справ України прокоментували ситуацію у придністровському регіоні Молдови. У МЗС наголосили, що уважно стежать за останніми подіями. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


У Міністерстві закликають до мирного вирішення проблемних питань економічного та соціально-гуманітарного характеру у відносинах між Кишиневом та Тирасполем без жодних деструктивних зовнішніх втручань.

«Україна виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту з дотриманням суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова. Ми вважаємо переговорний формат «5+2» нефункціональним у звʼязку з присутністю у ньому держави-агресора росії, яка не може виступати у ролі миротворця в жодному мирному врегулюванні. Україна є і залишатиметься активним учасником процесу придністровського врегулювання і виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова», ─ йдеться у коментарі.

Крім того, Україна продовжує виступати за якнайшвидше виведення з території придністровського регіону Молдови російських військ, утилізації боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, переформатування місії на Дністрі з військової у цивільну.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x