У спеціальній економічній зоні «Рені» розпочнеться реалізація нового інвестиційного проєкту

0 коментарів 96201 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У спеціальній економічній зоні (СЕЗ) «Рені», що діє на території Ренійського морського торговельного порту, планується реалізація нового інвестиційного проєкту – «Комплексу складських споруд для прийому, накопичування, зберігання та перевантаження сільськогосподарської продукції вітчизняного виробника». Проєкт затверджено рішенням виконкому Ренійської міської ради від 31 січня цього року. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Інвестором виступає ТОВ «Атлантик Шиппінг». Ініціатива компанії вже отримала позитивну оцінку Міністерства економіки, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства фінансів та інших відомств України.

Відповідно до відкритих джерел інформації сервісу перевірки контрагентів YouControl, ТОВ «Атлантик шиппінг» зареєстровано у жовтні 2017 року у місті Рені. Засновник компанії – ТОВ «Геліон-Юг» (м. Миколаїв). Кінцевий беніфіціар – Сергій Андрійович Гребєнкін (м. Миколаїв), безпосереднім керівником «Атлантик шиппінг» є Антон Русланович Цимбал.

Примітно, що розмір статутного капіталу цієї компанії становить 30 мільйонів гривень, що значно перевищує аналогічний показник більшості приватних портових операторів, які працюють у порту Рені.

Як уже повідомляла «БI», наразі Ренійська громада – серед лідерів за кількістю транспортних та інфраструктурних інвестиційних проєктів на українській ділянці річки Дунай. Зокрема, в Ренійському порту або на прилеглих територіях ведеться будівництво низки нових перевантажувальних потужностей, що дозволить суттєво збільшити вантажопотік (у тому числі експорт української продукції) на ренійському логістичному напрямку.

Нагадаємо, що за останні два роки, порівняно з багаторічним періодом до російської агресії, загальний вантажообіг державного Ренійського порту та приватних портових операторів збільшився у 10 разів – за підсумками 2023 року вдалося переробити 10 мільйонів тонн вантажів.

У спеціальній економічній зоні «Рені» розпочнеться реалізація нового інвестиційного проєкту
На рейді Ренійського морського порту
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x