У Білгород-Дністровському та Болградському районах захворюваність на грип перевищила епідемічний поріг

0 коментарів 14202 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом останніх чотирьох тижнів в області спостерігалась стійка тенденція до росту захворюваності в межах 5-35%. Однак останні два тижні поспіль інтенсивний показник перевищував епідемічний поріг – за минулий тиждень до закладів охорони здоровʼя по медичну допомогу звернулися понад 15 тисяч хворих. І діти серед цієї цифри становлять до 70%. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент охорони здоров’я в Одеській області.


Фахівці відмічають, що зафіксовано збільшення кількості важких форм захворювання, що підтверджується зростанням рівня госпіталізації на 29%, переважно саме серед дитячого населення. Необхідно зазначити, що у структурі дитячої захворюваності превалюють діти шкільного віку – до 60%, які і є найбільш активним джерелом інфекції, особливо зважаючи на те, що все більше навчальних закладів переходять на очну або змішану форму навчання.

Найвищі рівні інтенсивності захворюваності в області було зафіксовано у Болградському – 856,4 та у Білгород-Дністровському районах  – 770,1.

Найменший показник поки що зафіксовано в Ізмаїльському районі – 580,5.

Відзначається, що лише щорічна імунізація залишається найефективнішим засобом профілактики грипу та протидії епідемії. Проте сьогодні низький відсоток охоплення щепленнями населення не дозволяє істотно знизити інтенсивність епідемічного процесу грипу та тягар його соціально-економічних наслідків.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x