Стипендії, премії, подарунки: скільки бюджетних коштів було спрямовано на заохочення талановитої молоді Болградської громади у 2023 році?

0 коментарів 10638 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Члени виконавчого комітету Болградської міської ради ознайомилися з підсумками виконання Програми підтримки обдарованих дітей в Болградській територіальній громаді за минулий рік. Скільки бюджетних коштів було спрямовано на цю програму, дізналася «Бессарабія INFORM».


Згідно з інформацією очільниці відділу освіти Болградської міської ради Ірини Гончарової, Програма підтримки обдарованих дітей в Болградській територіальній громаді була затверджена 30 березня 2023 року на сесії Болградської міської ради та розрахована на період з 2023-го по 2026-й роки. ЇЇ мета – надання підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації обдарованим дітям, забезпечення умов для самовираження їх особистості у різних видах діяльності, їх повноцінного морального, психічного, фізичного розвитку, а також заохочення талановитих дітей.

«На 2023 рік було заплановано 140,5 тис. грн з бюджету громади на реалізацію заходів Програми. А саме – надання щорічної премії обдарованим дітям Болградської міської ради на загальну суму 104,5 тис. грн, а також надання стипендії обдарованим дітям – 36 тис. грн», – йдеться у звіті щодо виконання.

Але рішенням Болградської міської ради від 30 листопада 2023 року були внесені зміни, якими було збільшено ресурсне забезпечення Програми на 32,4 тис. грн. Ці кошти були направлені на заохочення кращих вихованців Болградського центру дитячої юнацької творчості Болградської міської ради до новорічних свят.

Зазначимо, щорічна Премія Болградської міської ради для обдарованих дітей призначається вихованцям закладів позашкільної освіти та культури, учням закладів загальної середньої освіти віком від 10 до 18 років за досягнення значних успіхів протягом навчального року у сфері науки, спорту, культури та мистецтва за номінаціями: за досягнення у навчальній та науково-дослідницькій діяльності; за досягнення в галузі культури та мистецтва; за досягнення в галузі спорту.

Так, в травні 2023 року була виділена премія 76 учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти та культури на загальну суму 103 тис. грн, а саме:

– 6 учням І рівня – 1 особі – 2000 грн;

– 5 особам – 1700 грн;

– 70 учням II рівня – 45 особам – 1500 грн;

– 25 особам – 1000 грн.

Стипендія – це фінансова підтримка обдарованій дитині, яка надається з метою заохочення її за досягнення та спрямована на стимулювання дітей на досягнення високих результатів у різних галузях, розкриття свого творчого потенціалу, формування інтелекту, духовності як ефективного засобу соціалізації дітей і підлітків.

Стипендія Болградської міської ради обдарованим дітям щорічно призначається  особам, обраним на конкурсних умовах. Торік вона була призначена 9 особам, які впродовж вересня-грудня отримували стипендію щомісячно по 1 тис. грн.  На ці цілі було спрямовано 36 тис. грн

Зазначається, що стипендія буде виплачуватися цим особам по червень 2024 року.

Також, з метою заохочення кращих вихованців Болградського центру дитячої юнацької творчості Болградської міської ради, залучення більшої кількості дітей до позашкільної освіти, привітання вихованців центру солодкими подарунками напередодні новорічних свят було придбано 240 солодких подарунків на суму 32,4 тис. грн, які отримали обдаровані вихованці дитячого центру.

Таким чином, на основі аналізу результативних показників виконання Програми у 2023 році було освоєно 171,4 тис. грн, що склало 99 відсотків.

Фото Болградської міської ради

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x