Штраф у гривнях за хабар у доларах: Ізмаїльський суд виніс вирок моряку

3 коментаря 19602 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулого року наприкінці літа мешканець міста Рені планував отримати посвідчення судноводія торговельного судна, яке дає можливість допуску до плавання судноплавними річковими внутрішніми водними шляхами. Однак стикнувся з тим, що на шляху до його цілі постала перепона у вигляді хабаря чиновникам. Про це розповідає «Бессарабія INFORM».


Як стало відомо з матеріалів судової справи, 28 серпня 2023 року чоловік подав відповідні документи до кваліфікаційної комісії та 31 серпня прибув до відділення Державного підприємства «Моррічсервіс» в місті Ізмаїл.

Близько 12 години дня підсудний розпочав складання іспиту. А вже о 14 годині 30 хвилині мешканець Рені зайшов до службового кабінету Дунайського міжрегіонального управління Державної служби морського і річного транспорту та судноплавства України, щоб підписати протокол про складання іспиту.

Саме тоді фахівець Служби висловив вимогу фігуранту справи про надання через нього, як посередника, голові кваліфікаційної комісії хабаря у сумі 700 доларів СІІІА за успішний результат екзамену.

Окрім того, моряку було пояснено, що у разі відмови він не отримає бажаний документ. Тож підсудний був вимушений погодитись, щоб досягти своєї мети. Вже приблизно через дві години чоловік передав здирнику 700 доларів США…

Незабаром відбулось затримання хабарників – «БІ» про це вже повідомляла.

А наприкінці січня цього року між прокурором відділу Одеської обласної прокуратури та моряком була укладена угода про визнання ним винуватості у відповідності до вимог ст. 472 КПК України, та разом з обвинувальним актом направлена до суду. Додамо, що у судовому засіданні моряк повністю визнав себе винним у вчиненні зазначеного злочину і щиро розкаявся.

За умовами угоди прокурор та обвинувачений дійшли згоди щодо покарання, яке повинен понести  моряк за ч. 1 ст. 369 КК України – а саме у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. В угоді також передбачені наслідки її невиконання.

В результаті суд у лютому цього року ухвалив затвердити угоду, визнати моряка винним та призначити йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Запобіжний захід до набрання законної сили вироку відносно фігуранта не обирати.

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
5 месяцев назад

Что-то я НЕ понял! С моряка взяли взятку, признали виновным и оштрафовали. А те кто взяту ВЫМОГАЛ отпущены дальше брать?

Алекс
Алекс
4 месяцев назад

А что по чиновникам, зажравшимся?!

Анастасия
Анастасия
4 месяцев назад

Мало дал ))))

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x