Польські фермери знову планують блокаду пунктів пропуску з Україною: названо дату

0 коментарів 12771 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Страйк планують розпочати 9 лютого. Про це пише місцеве видання RMF FM із посиланням на профспілку фермерів «Солідарність».


Акція протесту передбачає блокування всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, а також доріг та автомагістралей у всій країні.

«Наше терпіння закінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Європейською комісією та заяви про дотримання всіх рішень Європейської комісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк», – йдеться у заяві.

О 10-й ранку 9 лютого фермери збираються заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Як довго триватиме блокада – невідомо.

Протестувальники заявляють, що таким чином вони “боряться за спільне благо, щоб захистити польські сімейні ферми кількох поколінь від краху та банкрутства”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x