ЗСУ підбили два російські літаки над Азовським морем, один з яких є дуже рідкісним

0 коментарів 35127 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українські військові вчора увечері, 14 січня, збили над Азовським морем російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили повітряний командний пункт Іл-22М11. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на заступника комітету ВРУ з питань національної безпеки Юрія Мисягіна.


Як повідомив Мисягін, вчора близько 21:00 українськими підрозділами було нанесено вогневе ураження по двох літаках ВКС РФ, а саме: по літаку А-50 ДРЛВ та бомбардувальнику ІЛ-22М.

Літаки перебували над акваторією Азовського моря. А-50 збитий, а ІЛ-22М підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому, проте зник з радарів, після початку зниження, в районі Керчі“, – написав він.

За попередньою інформацією, близько дев’ятої вечора повітряний командний пункт Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового на Херсонщині. Там його і змогли підбити українські захисники. Після ураження літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію та викликав швидку й пожежників.

Опісля стало відомо, що був уражений ще один літак – розвідувальний А-50, який чергував у районі Кирилівки на Запоріжжі. Згідно з відкритими джерелами, у 2022 році росія мала лише три такі літаки та шість його модифікацій А-50У.

Окремо зауважимо, що літак А-50 часто працює коригувальником під час масованих обстрілів України й коштує щонайменше $330 млн доларів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x