В Болградську громаду прийшов новий інвестор

0 коментарів 34209 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно на території Болградської громади побільшало ще на одну сонячну електростанцію, яку на площі 15 тисяч квадратних метрів побудував новий інвестор. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на Болградську міську раду.


Зазначається, що ще влітку минулого року Болградська міська рада уклала договір оренди земельної ділянки на території села Табаки Болградської громади під будівництво нової сонячної електростанції. А до кінця 2023 року всі роботи вже завершено.

«На території Болградської громади вже діють три електростанції. Дві – у селі Залізничне, одна – на території Болграда. Так ось, будівництво ще однієї – це не розширення потужностей вже наявних станцій, а абсолютно новий об’єкт, який, попри воєнний стан, вирішив побудувати новий інвестор. Це нова компанія, яка вперше буде представлена в нашій громаді. Плюс по сусідству з ними є ще одна сформована земельна ділянка приблизно з аналогічним цільовим призначенням. І нею вже зацікавився ще один потенційний інвестор. І це не дивно. Адже перевага цих земельних площ полягає не лише у сприятливому для генерування сонячної енергії розташуванні земельних ділянок, а й в тому, що неподалік розташована електропідстанція, що значно скорочує і час, і витрати інвестора на прокладання кабелів», – підкреслив Микола Арнаутов, начальник відділу з питань комунальної власності та юридичного забезпечення Болградської міської ради.

Однак, як зазначили у компанії інвестора, не лише ці факти відіграли вирішальну роль у виборі території Болградської громади під будівництво сонячної електростанції.

«В умовах воєнного часу Болградщина – саме той регіон, де можна і потрібно будувати бізнес, тим самим піднімаючи не лише економіку кампанії, а й держави», – наголосили орендарі.

Додається, що від цілеспрямованого створення площ під компанії, що займаються виробництвом сонячної енергії, виграє й Болградська громада.

«Перша перевага – це наш внесок в енергонезалежність, тобто держави загалом і саме нашого регіону зокрема. Друге – здавання в оренду цих ділянок приносить додаткові надходження до бюджету від орендної плати, третє – це додаткові робочі місця та, відповідно, податкові надходження до бюджету», – пояснив Микола Арнаутов.

Робота в цьому напрямку продовжується. Болградською міською радою сформовано ще сім земельних ділянок по 2 га у тому ж районі громади з розрахунку, що й вони знайдуть своїх орендарів.

В Болградську громаду прийшов новий інвестор В Болградську громаду прийшов новий інвестор

Фото Болградська міська рада

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x