Корупційний конвейєр: на Одещині викрили інспектора-хабарника «Укртрансбезпеки»

0 коментарів 18684 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 2 січня, оперативники управління стратегічних розслідувань НПУ спільно з колегами-правоохоронцями затримали старшого інспектора відділу Державної служби України з безпеки на транспорті в Одеській області. Посадовець виявився фігурантом системної корупції, яка полягала у неправомірному отриманні коштів від вантажників. Про це, з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та офіс Генерального прокурора, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За попередніми даними, затриманий посадовець вимагав по 1000 гривень “відступних” з кожної вантажівки, щоб уникнути відповідальності за перевищення габаритно-вагових норм.

Старшому інспектору вдалося отримати неправомірну вигоду в сумі 22 000 гривень, причому 7 000 гривень він отримав під час затримання 2 січня, а інші 15 000 гривень – наприкінці минулого року. За отримані кошти він, попри виявлені порушення, пропустив 22 вантажівки з зерном через контрольно-ваговий комплекс на автошляху “Одеса – Рені”.

Наразі фігурант перебуває під вартою в рамках статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а питання про повідомлення йому підозри за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України знаходиться на розгляді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, конфіскацію майна та обмеження права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Корупційний конвейєр: на Одещині викрили інспектора-хабарника «Укртрансбезпеки»
Корупційний конвейєр: на Одещині викрили інспектора-хабарника «Укртрансбезпеки»
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x