Без стерилізації лікування не можливе: Болградська ЦРЛ придбала новий автоклав за півмільйона гривень

0 коментарів 20736 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ще напередодні 2024 року КНП «Болградська районна центральна лікарня» Болградської міської ради придбала для стерилізаційного відділення новий автоклав, який обійшовся медзакладу в 500 тисяч гривень, – повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як розповів заступник генерального директора Болградської ЦРЛ Володимир Желясков, це придбання вдалося зробити за рахунок зекономлених минулого року коштів.

“Адже стерилізаційне відділення дійсно потребувало нового потужного апарату, що стерилізує та знезаражує медичні інструменти, приладдя та матеріали за допомогою гарячої водяної пари”, – зазначив він.

Його слова підтвердила й медсестра стерилізаційного відділення Вікторія Нєдялкова.

«Так, у нас були два автоклави – 2008-го та 2016-року виробництва, але вони постійно виходили зі строю – то тенти згорять, то манометри летять. Оно й зрозуміло, адже обидва вони працювали з навантаженням – п’ять днів на тиждень без перерви. Тобто якщо один апарат ламається – можна було б зачиняти лікарню, адже без відповідної стерилізації неможливо проводити лікування», – розповіла медик.

За її словами, іноді за день доводилося робити вісім закладок, одна з яких продовжується мінімум  годину, тобто автоклаву доводилося працювати без перерви 8 годин.

«Зараз же ми маємо змогу розбити ці 8 закладок вже на три апарати, тобто дати  відпочити обладнанню», – підкреслила медична сестра.

Додамо, що новий автоклав більш модернізований, компактний та зручний у роботі, бо є напівавтоматичним. Його виробник – Київський завод «Артем» обіцяє, що апарат має робочий потенціал – 10 років.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року для офтальмологічного кабінету Болградської ЦРЛ було придбано чергове сучасне обладнання, яке коштували бюджету Болградської громади 291 тисячу 300 гривень.

 

Без стерилізації лікування не можливе: Болградська ЦРЛ придбала новий автоклав за півмільйона гривень Без стерилізації лікування не можливе: Болградська ЦРЛ придбала новий автоклав за півмільйона гривень Без стерилізації лікування не можливе: Болградська ЦРЛ придбала новий автоклав за півмільйона гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x