Українців закликають зменшити споживання електроенергії: спостерігається дефіцит потужності

0 коментарів 20898 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Станом на сьогодні, 7 грудня, “Укренерго” змушене залучати аварійну допомогу з Європи. Через зниження температури, аварійні ремонти, обмежену роботу сонячних електростанцій у хмарну погоду склалась така ситуація, що в українській енергосистемі зараз спостерігається дефіцит потужності. Тому енергетикам доводиться просити допомоги з закордону, а самих українців – зменшити споживання електроенергії, особливо у вечірні години. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.


Щоб зменшити навантаження на вітчизняну енергосистему та разом з тим зберегти світло у кожній домівці країни, українців просять свідомо економити електрику, особливо у пікові години навантаження, тобто з 9:00 до 19:00.

Чиновник закликав не включати одночасно потужні електроприлади й переносити прання на нічні години. А також вимикати світло в приміщеннях, які не використовуються.

Торговельні центри, магазини, ресторани можуть зменшити інтенсивність освітлення вивісок та вітрин. Підприємства можуть переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності. Все це дозволить уникнути запровадження графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас – це світло для всіх. В цей час ремонтні бригади та енергетики не сидять склавши руки. Продовжуються відновлювальні роботи 24/7. Залучаємо допомогу партнерів, аби посилювати генерацію. Разом подолаємо всі виклики“, – підкреслив Денис Шмигаль.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x