Одещину вже захищає система протиповітряної оборони Patriot

0 коментарів 126954 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеську область передали системи Протиповітряної оборони Patriot. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса розповів воєнний експерт Михайло Жирохов, передає “Бессарабія INFORM”.


“Нас можна привітати: система протиповітряної оборони Patriot вже на Одещині. Втрата для росіян Су-24М – це також боляче. Вони мають знати, що українці захищають своє море, кораблі і тих, хто возить нам продовольство. У зв’язку з подіями на кордонах з Польщею морський коридор з портів Великої Одеси дуже важливий. А говорити, що контрнаступ невдалий, це неправильно. Плани, які написані та відпрацьовані, зустрічаються з масою непередбачуваних обставин. Тому наше командування, коли стикнулося з першими великими втратами, одразу припинило дії. План на 2024-й рік, я впевнений, враховує ці помилки та розроблений таким чином, що ми зможемо змінити ситуацію в наступному році. Хоча, повторюю, треба виготовляти більше своєї зброї, склади західних партнерів значно спорожніли”, – зазначив Жирохов.

ЗРК Patriot (MIM-104A) – це американський зенітний ракетний комплекс, який активно використовується армією США. Його головне призначення – прикривати військово-морські та військово-повітряні бази, а також великі адміністративно-промислові центри від можливого повітряного нападу. Цей комплекс може розпізнати та виявити одночасно до 100 повітряних цілей.

Як повідомляла “БІ”, вчора українські військові в рамках операції повітряного командування “Південь” здійснили успішну операцію, під час якої було знищено російський бомбардувальник Су-24М. Інцидент стався в районі острова Зміїний, коли ворожий літак, під прикриттям винищувача Су-30СМ, намагався виконати ракетно-бомбовий удар по півдню Одещини.

 

Одещину вже захищає система протиповітряної оборони Patriot

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x