Мешканець Кулевчі отримав три роки тюрми з іспитовим терміном на один рік за те, що продавав вигадані дрова

0 коментарів 13716 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку червня житель одного із сіл Кулевчанської громади розмістив у соціальній мережі оголошення про продаж широкого асортименту палива – брикетів, дров, вугілля тощо. У дописі до оголошення правопорушник вказав, що його «компанія» має всі необхідні дозвільні документи та сертифікати якості, а для пенсіонерів й інвалідів навіть діють знижки. Коли ж із чоловіком по телефону зв’язувалися потенційні покупці, він зазначав умову продажу та доставки товару, а саме аванс у розмірі 500-600 гривень, який необхідно перерахувати на банківську картку. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Майже за два тижні зловмисник ошукав у такий спосіб 18 довірливих громадян, після чого перестав виходити з ними на зв’язок, заблокувавши їхні телефонні номери. Загалом за рахунок потерпілих, які замовили у шахрая дрова, останній збагатився більш ніж на 9 тис. грн, які витратив на власні потреби.

«Поліцейські розпочали кримінальне провадження, в рамках якого встановили та розшукали правопорушника. А зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у шахрайстві, зокрема вчиненому повторно за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Після завершення розслідування обвинувальний акт слідчі скерували до суду», – прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

В результаті суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік. Зауважимо, що впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Порушення Закону ще раз впродовж іспитового терміну може обернутися для чоловіка реальним ув’язненням.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x