Матері полеглого ізмаїльця Віталія Гусакова передали орден “За мужність” ІІІ ступеня

0 коментарів 19413 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Указом Президента України від 24 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обовʼязку уродженець Ізмаїла старший солдат Віталій Вікторович Гусаков нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на голову Ізмаїльської РВА Родіона Абашева. 


“Сьогодні передав нагороду матері загиблого Захисника Світлані Йосипівні Гусаковій. Схиляю голову перед світлою пам’яттю Героя…”, – написав очільник РВА у Фейсбуці.

Як повідомляла “БІ”,  Віталій Гусаков помер 18 серпня внаслідок поранень, отриманих напередодні під час артилерійського обстрілу в Херсонській області.

Захисник навчався в Ізмаїльській школі №3, а після набуття освіти в профтехучилищі та строкової служби в армії обрав для себе шлях військовослужбовця. До 2016 року Герой проходив службу за контрактом у Морській охороні Державної Прикордонної служби України, а з початку повномасштабної військової агресії росії проти України він прагнув стати на захист рідної землі, аби вибити ворога з Батьківщини. Наприкінці минулого року Віталій Гусаков потрапив на фронт, а рідні навіть не здогадувалися, де саме він знаходиться, допоки не прийшла сумна звістка…

У Героя залишилась 11-річна донечка.

Матері полеглого ізмаїльця Віталія Гусакова передали орден "За мужність" ІІІ ступеня

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x