«Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу

0 коментарів 23112 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З нагоди Різдва Христового та Нового року, що наближається, на сцені Центру культури та дозвілля Болградської міської ради відбулася прем’єра мюзиклу «Байки старої відьми», яку підготували актори театральної студії «ОнгЪЛ», режисер Серафим Савченко та учасники зразкового ансамбля танцю під керівництвом Вікторії Алавацької. Чим радували та дивували публіку цього року, дізналася журналістка «Бессарабії INFORM».
Зазначимо, що цій своїй традиції – готувати нову виставу з нагоди Різдва – театральна студія «ОнгЪл» не зраджує вже шість років.
Як розповів «БІ» режисер-постановник Серафим Савченко, «Байки старої відьми» створювали за мотивами твору Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Вийшла яскрава, з елементами музики та хореографії, інтерпретація класичної комедії.
«Два роки тому ми вже грали «Ніч перед Різдвом». А в цьому році суттєво допрацювали виставу, додали нових сучасних фішок. Зокрема, зосередилися більшою мірою на акторській грі та виступах танцюристів. У зв’язку з цим декорації практично були відсутні, щоб нічого не відволікало від героїв. Лише використовували деякі світлові ефекти, які підкреслювали яскраві костюми і акторів, і танцюристів. Все це дозволило створити не просто класичний український вигад, а концертну українську – з шароварщиною, козаками, дівками, відьмами та чортами. Щоб подарувати людям гарний настрій, можливість відпочити», — поділився Серафим Савченко.
Історія дійсно вийшла в дусі часу завдяки доданим до неї алюзіям. Наприклад, чорт, який розмовляв виключно російською.
«Коли його виганяли зі сцени, це, по суті, був відомий вираз Данилка: «Геть з України!». Чорт був некрасивий, як і москаль», — пояснює режисер.
На постановку мюзиклу пішло кілька місяців.
«Часу, як завжди, не вистачило, але актори вже звикли працювати оперативно, оскільки ми вже вийшли на більш-менш стійкий рівень. Адже маємо досвід постановки «Мавки», паралельно з нею ми наводили репетиції «Байєк». І, вважаю, це нам вдалося. Багато в чому завдяки тому, що зараз більше уваги на репетиціях приділяємо акторській майстерності. Тобто актори швидше почали вживатися в образ, текст, швидше вивчати рухи», — додає Серафим Савченко.
Дуже задоволений він і своєю другою співпрацею з керівницею зразкового ансамблю танцю «Натхнення» Вікторією Алавацькою.
«У мюзикл не лише гармонійно вплелися репертуарні танці колективу, а й відбулася прем’єра «Щедрика» у виконанні «Натхнення», який відкривав виставу. Ще я дуже радий, що все більше юних танцюристів включаються до нашої вистави не лише як танцюристів, а й акторів. Окрема вдячність нашій запрошеній зірці, яка виконала роль Солохи, – Тетяні Жужуковій. Чому запрошеній? Тому що частиною нашого мюзиклу вона стала через місяць репетицій. Але зуміла показати, що справді є професіоналом. Не лише як виконавиця вокальних номерів, а і як актриса», — наголосив Серафим Савченко. За його власним зізнанням, йому вдалося досягти головної мети – об’єднати людей та жанри.
Через 50 хвилин, що тривала прем’єра мюзиклу «Байки старої відьми», дуже довго не замовкали овації глядачів, які таким чином дякували кожному акторові та танцюристам за подарований настрій. Були й нагородження. Начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна піднялася на сцену, щоб урочисто вручити медалі, кубки та дипломи переможцям Всеукраїнського багатожанрового конкурсу до Дня Святого Миколая. Ними серед 75 учасників стали: актриси студії «ОнгЪл» Ангеліна Ільчук, Яна Дулгер та випускник цієї студії Микола Іллів.
А Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом зі святим Миколаєм подарували маленьким учасникам “Натхнення” солодкі подарунки.
Додамо, що під час минулої прем’єри вдалося зібрати 2 190 гривень, які добровільно жертвували глядачі на допомогу ЗСУ.
«Скринька для підтримки наших воїнів ось уже другий рік незмінно перебуває на всіх наших показах. Адже без наших захисників не було б цього всього», – наголосив Серафим Савченко.

«Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу


«Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу
Режисер Серафим Савченко

«Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу «Байки старої відьми»: театральна студія «ОнгЪл» подарувала гостям та мешканцям Болграда традиційну різдвяну виставу

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x