В одному з вишів Одещини декан факультету-привида, який існує лише «на папері», отримав понад мільйон гривень зарплати

0 коментарів 65394 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Південний офіс Держаудитслужби завершив ревізію одного з вищих навчальних закладів регіону. Як виявилося, Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової зайво витратила понад два мільйони гривень бюджетних коштів. Про це, із посиланням на Держаудитслужбу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


У порушення Закону України «Про вищу освіту» в академії було створено факультет заочної та магістерської підготовки, який не об’єднує жодної кафедри та лабораторії. Також на неіснуючому факультеті ввели посаду декана та призначили туди працівника. За рахунок коштів загального фонду бюджету на його утримання було зайво витрачено понад один мільйон гривень.

Як з’ясувалося, окрім цих витрат, в академії з порушенням законодавства та понад встановлений ліміт було виплачено стипендії студентам денної форми на суму у півмільйона гривень. В окремих випадках безпідставно виплачувалися стипендії навіть у завищеному розмірі.

Загалом виявлені під час ревізії порушення в Академії призвели до втрат на суму 2 млн 335 тис. грн.

«На шістьох відповідальних посадових осіб навчального закладу складені протоколи щодо притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали ревізії передані до Головного управління Національної поліції в Одеській області», ─ розповіли у Держаудитслужбі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x