Реакція на природні явища: кефалі почали міграцію до Чорного моря після штормів на Одещині

0 коментарів 53865 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після сильних штормів, що охопили Одеську область протягом минулого тижня, в піщаних пересипах створилися тимчасові прориви, відкриваючи шлях кефалям для міграції до Чорного моря. Це природне явище відбувається через порушення піщаних бар’єрів лиманів, дозволяючи рибам вийти з закритих акваторій у відкрите море. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.


Головний спеціаліст відділу розвитку меліорації та рибного господарства Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної влади Сергій Хуторний наголосив на важливості цього природного явища для виживання риби.

«Можливість виходу кефалей на зимівлю у відкрите море є принциповим моментом, який гарантує її виживання та повноцінний нагул. Крім того, утворення тимчасових проривів значно поліпшує природний водообмін лиманів із морем», – зазначив головний спеціаліст відділу розвитку меліорації та рибного господарства Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Сергій Хуторний.

Вже навесні, після закінчення зимових штормів, молодь кефалей повернеться у мілководні лагуни та лимани північно-західного Причорномор’я, де вода прогрівається швидше, що сприяє підвищеній концентрації кормових організмів.

Нагадаємо, що в Україні стартував проєкт “еРиба”, спрямований на цифровізацію рибного господарства та боротьбу з незаконним рибальством. Цей проєкт також надасть можливість рибалкам декларувати права на дослідний вилов та отримувати дозволи на спеціальне використання водних біоресурсів.

Реакція на природні явища: кефалі почали міграцію до Чорного моря після штормів на Одещині

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x