«Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST»

0 коментарів 41553 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


«Як проїхати на ярмарок?» – з такими питаннями вчора неодноразово зверталися до болградців водії машин, що проїжджали повз. Бо Болград, через роки перерви, знову перетворився на туристичний центр Бессарабії. Учора тут проходив бізнес-ярмарок виробників товарів і послуг «Ми підтримуємо ЗСУ!» у найкращих традиціях 13-го Міжнародного винного фестивалю «BOLGRAD WINE FEST», який свого часу став яскравою візитною карткою міста на березі Ялпуга і відкрив чимало імен найкращих виробників вина в Бессарабії. Чим радували та дивували гостей організатори заходу, бачила «Бессарабія INFORM», яка була серед запрошених.
Місцем проведення ярмарку стала не центральна площа Болграда, а набагато менша за розмірами, але не менш затишна територія колишнього Будинку офіцерів – нині одного з будівель Центру культури та дозвілля Болградської міської ради. Вийшла така собі реінкарнація Міжнародного винного фестивалю, але від того не менш дивовижна.
На упорядкованій під виставку території вмістилися 36 наметів, у яких були представлені різні сорти вин, продукція національної гастрономії, а також вироби прикладного мистецтва 43 учасників не лише з Болградщини. Відкриття заходу розпочалося у призначену годину з хвилини мовчання на пам’ять про загиблих внаслідок російської агресії. А протягом усього дня тут діяла скринька, куди можна було пожертвувати кошти на допомогу нашим бійцям, завдяки яким цей захід став можливим.
Відкрив виставку-ярмарок голова Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, який назвав захід знаковою подією.
«Попри російську агресію, ми змогли зібратися тут, щоб показати, яка у нас багатонаціональна культура, наскільки ми гостинні. Дуже радий бачити тут мешканців Болградщини та її гостей. Справді, хочеться якнайшвидшої перемоги, щоб цей захід, що має вже свою історію, міг приймати ще більше людей, більше друзів. Хочу сказати, що ми підтримуватимемо економічний розвиток Болградщини. Це наша перлина, це те, що допомагає нам об’єднуватися, те, що справді може показати нашу культуру, нашу незламність. Разом до перемоги, слава Україні!», – зазначив Михайло Шарафаненко.
Привітали з професійним святом виноробів, яке якраз відзначається в Україні 11 листопада, заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський та його колега з депутатського корпусу Одеської обласної ради Юлія Шестакова.
«Для Бессарабії це свято із важливих. На сьогодні Болгращина є однією зі столиць виноробства нашої України. Приємно, що сьогодні ми не лише зуміємо познайомитись із колоритною продукцією місцевих провідників, а й допоможемо нашим ЗСУ», – зазначив Вадим Шкарівський.
«Кожен із вас – справжній герой. Тому що в такий важкий час для нашої країни ви продовжуєте працювати, продовжуєте підтримувати економіку нашої держави. І цим підтримуєте ЗСУ. Ваша робота є важливою як для України, так і для нашого регіону», – додала Юлія Шестакова.
Звернувся до присутніх і голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв.
«Приємно відмітити, що Болградська районна рада спільно з Болградською райдержадміністрацією та Болградською міською радою стояли біля відтоків цього грандіозного заходу. Ініціатором заходу був Фонд підтримки підприємництва у Болградському районі. З кожним роком фестиваль зібрав дедалі більше учасників та охочих спробувати смачні напої та бессарабські страви. Зараз вже можна сміливо сказати, що фестиваль став одним із найкращих та наймасовіших фестивалів Одеської області», – зазначив він, побажавши учасникам успіхів, а гостям – насолоди.
Болградський міський голова Сергій Димитрієв подякував усім тим, завдяки кому цей захід став можливим: Фонду підтримки підприємництва у Болградському районі, відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради, КП «Горводоканал», сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради.
«Основною метою фестивалю, а тепер ярмарку, був і залишається розвиток виноробства, розвиток нашої економіки. Ми всі хочемо якнайшвидшого миру, перемоги, але, я думаю, що без економіки нам у цьому плані не обійтися, не підтримати нашу армію», – наголосив Сергій Димитрієв.
Слова найкращих побажань адресував ще один почесний гість – генеральний консул Р. Болгарія в Одесі Светослав Іванов.
«Я вперше на такому заході, але мені дуже приємно бути тут із вами. Сьогодні Україна переживає не найкращі свої роки в історії своєї незалежності. Але я хочу, щоб ви знали: Болгарія з вами, ми надавали та надаватимемо посильну допомогу вашій державі. Я бажаю вам здоров’я та віри в те, що ви обов’язково переможете», – зазначив консул.
Цього ж дня в рамках бізнес-ярмарку було проведено «круглий стіл», присвячений питанню співпраці бізнесу та місцевої влади за умов економічної кризи. Під час нього було порушено актуальні питання, що виникають у сфері виробництва та перероблення сільгосппродукції та шляхи їх вирішення.
«Ми готові підтримувати наших виробників, це наше завдання, і проведення сьогоднішнього ярмарку – один із таких видів підтримки», – зазначив Сергій Димитрієв, розповівши про інвестиційну привабливість Болградської громади та її потенціал.
Його слова підтвердив і керівник КУ «Фонд підтримки підприємництва у Болградському районі» Болградської міської ради Сергій Сахаров, який розповів про створення стратегії розвитку бізнесу, на реалізацію якої з бюджету громади виділено кошти.
У ході “круглого столу” також виступили представники банківських установ, які презентували низку фінансових продуктів, що можуть допомогти виробникам у розвитку на вигідних умовах. Зазначимо, що і про підтримку ЗСУ цього дня ніхто не забував. Окрім скриньки для підтримки військовим, тут було проведено безпрограшну лотерею. Кошти від куплених для участі в ній квитків також повністю було передано морпіхам 88-го батальйону.
Яскравою була і церемонія нагородження переможців конкурсної дегустації вин у рамках ярмарку-виставки, що відбувся за тиждень. Зі 135 представлених зразків вин кращими були визнані 47.
Цього року дипломи та цінні подарунки отримали винороби: Юрій Греков, місто Болград; Олександр Тешку, село Новоселівка Білгород-Дністровського району; Едуард Манзул, село Мізікевич, Одеський район; Валерій Желясков, село Криничне Болградського району; Василь Живора, місто Ізмаїл; Олег Косенко, місто Ізмаїл; ТОВ “Братове”, смт Сарата Білгород-Дністровського району; Іван Дімов, місто Ізмаїл; Валерій Польшаков, місто Ізмаїл.
Вина їх виробництва можна було скуштувати прямо на ярмарку.
Додамо, що організаторам вдалося досягти своєї мети – підтримати місцевих виробників, а також зберегти нехай і в дещо іншому форматі «BOLGRAD WINE FEST». А головне – надати допомогу нашим захисникам. Адже завдяки заходу вдалося зібрати загалом за один день понад 23 тисячі гривень. Сьогодні ярмарок-виставка ще працюватиме до 15.00. Тож, хто не встиг учора, може надолужити сьогодні.
«Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST» «Ми підтримуємо ЗСУ»: у Болграді пройшов бізнес-ярмарок виробників товарів та послуг у найкращих традиціях «BOLGRAD WINE FEST»
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x