«Станіслав Топала – вірний син України»: 19-річному ренійцю, який загинув, захищаючи Маріуполь, присвятили книгу

0 коментарів 25596 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вийшла в світ книга «Станіслав Топала – вірний син України», яку написала мешканка Рені, педагог, прозаїк та поетеса Тамара Ткачук. Авторка розповідає про дитинство Станіслава, котрий віддав своє життя у боротьбі за Україну, його характер і друзів, про сім’ю Героя. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на видання Рені-Одеса.


Нагадаємо, 19-річний Станіслав Топала загинув 3 квітня під час оборони Маріуполя. Мужнього воїна вбила ворожа снайперська куля. Загиблий захисник Маріуполя був похований в одному з дворів міста місцевими жителями. Одна з жінок передбачливо залишила документи загиблого юнака у себе і розкидала інформацію по соцмережам – так батьки дізналися про загибель сина.

Згодом за допомогою Червоного Хреста батькам вдалося досягти в окупованому місті ексгумації тіла, яке було доставлено до Києва. За аналізом ДНК та татуювань, які були у хлопця, вдалося встановити особу загиблого.

21 липня 2022 року Станіслав знайшов свій останній спокій вдома.

Як зазначається, книга про Станіслава надрукована невеликим тиражем – 50 екземплярів українською та 50 екземплярів російською мовою. Видання книги профінансувала родина загиблого захисника України.

Автор розповіла про долю 19-річного матроса і в контексті політичних подій, трагічність яких показали уривки із щоденника мешканки Маріуполя Надії Сухорукової, яка на власні очі бачила усі жахи воєнних дій.

Дата презентації нової книги поки що не відома.

Я написала ще одну книгу про учасників Другої світової війни Антона Руфа, Василя Буянського та інших відомих у нашому місті ветеранів, ця книга вже надрукована, і скоро ми її отримаємо. Хочеться провести презентацію одразу двох книг”, – повідомила письменниця Тамара Ткачук.

Тамара Василівна розповіла, що найближчим часом вона хотіла б написати ще одну книгу про випускника першої школи, який також загинув за свободу та незалежність України. Авторка сподівається, що рідні та товариші героя допоможуть зібрати дані, які будуть покладені в основу оповіді.

Батьки С. Топала дуже вдячні педагогові за душевну розповідь про вірного сина України. У свою чергу сім’я завершила роботи з благоустрою могили Станіслава, яка стала першою на Алеї слави у Рені.

Яскравими квітами могилу власноруч прикрасила бабуся Алла, яка дуже любила нашого Стасика”, – розповіла Вікторія Топала.

«Станіслав Топала – вірний син України»: 19-річному ренійцю, який загинув, захищаючи Маріуполь, присвятили книгу

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x