Зловживання посадою: НАБУ і САП завершили слідство за підозрою ексзаступника голови Одеської ОВА

0 коментарів 20871 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 23 жовтня, НАБУ і САП завершили слідство за підозрою ексзаступника голови Одеської обласної військової адміністрації у зловживанні службовим становищем. Зважаючи на наявну інформацію, мова йде про Олега Муратова. За даними слідства до цього були причетні також деякі керівники структурних підрозділів органу влади. Така «діяльність» посадових осіб спричинила завдання збитків бюджету в розмірі 9,2 млн грн. Про це, із посиланням на НАБУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Слідство встановило, що у 2022 році заступник голови у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА організував закупівлю продовольчих товарів в умовах воєнного стану для забезпечення потреб населення за безпідставно завищеними цінами. Понад дев’ять мільйонів гривень збитків бюджету стали результатом цих протиправних дій.

Посилаючись на свої зв’язки у правоохоронних органах, фігурант пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОВА «сприяння» в уникненні можливої кримінальної відповідальності в обмін на неправомірну вигоду, на що остання погодилась.

«Наразі дії ексзаступника голови Одеської ОВА кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190 (в редакції статті станом на 03.01.2023), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. Дії керівника відділу підпадають під ч. 2 ст. 28 , ч. 2 ст. 364 КК України», ─ йдеться у повідомленні НАБУ.

Детективи НАБУ розпочали розслідування закупівлі Одеською ОВА продовольчих товарів за завищеними цінами ще у серпні 2022 року за матеріалами УСБУ в Одеській області.

Надалі НАБУ і САП ініціювали передачу за підслідністю матеріалів справи від Національної поліції, яка розслідувала ці самі факти.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x