Зеленський оголосив про запуск “зернового коридору” для транспортування українського зерна через Молдову до Румунії

0 коментарів 30618 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський оголосив про запуск нового “зернового коридору” з експорту українського збіжжя через Молдову до Румунії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресконференцію Володимира Зеленського і Президента Румунії Клауса Йоханніса.


«У трикутнику Україна-Румунія-Молдова ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не лише наших країн та народів, а й усієї Європи. Передусім це економічний розвиток. Ми вже досягли хороших результатів у розвитку логістики в цьому трикутнику, вже скоро запрацює зерновий коридор з України через Молдову в Румунію», – зазначив президент України.

Він також наголосив, що співпраця між Україною, Румунією та Молдовою відкриває широкі перспективи для розвитку бізнесу, інфраструктури та створення нових робочих місць, при цьому усі три держави зміцнюють свою позицію. Зокрема, Україна та Румунія, діючи разом, вже грають важливу роль, надаючи безпеку, зокрема у харчовій галузі.

«Ми маємо зробити все можливе, щоб росії не вдалося перетворити будь-яку частину Чорного моря та Дунайського регіону на мертву зону для нормального судноплавства. Ключова річ при цьому – ППО. Ми ведемо роботу з різними партнерами, щоб посилити нашу ППО і загалом в країні, і в Одеському регіоні», – розповів глава держави.

Зеленський висловив вдячність за всі пакети підтримки, надані Румунією, і висловив впевненість у тому, що всі громадяни Румунії розуміють, яку страшну загрозу для життя приносять російський терор, ракети та ударні дрони, включаючи іранські «шахеди», якими країна-агресор атакує Україну, в тому числі, міста та села Одещини, що розташовані недалеко від кордону Румунії.

«Це загроза не лише нашій державі», – додав Президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав Румунію 10 жовтня у рамках офіційного візиту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x