Його вдова така не одна: з’явилися нові подробиці історії про героя з Арциза, якого посмертно звинувачують в дезертирстві

7 коментарів 236547 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Бессарабія INFORM” продовжує слідкувати за тим, як розвивається історія полеглого героя з Арцизу – Сергія Нурісламова, котрого посмертно звинувачують в дезертирстві. Дружина покійного Олена розповіла, як розгорталися події після публікації інформації про це на нашому сайті та у соцмережах.  Десятки повідомлень від таких самих жертв системи, консультації юристів, реакція Міністерства оборони й повторний дзвінок від військової поліції – деталі у матеріалі. 


Зазначимо, жінка не лише звернулася до редакції “БІ”, де у результаті новину побачили понад півмільйона користувачів, але і записала відеозвернення, яке виклала на своїй сторінці у ТікТок. Ролик набрав майже 750 тисяч переглядів, але найбільше Олену вразило те, що їй почали писати багато жінок з подібними історіями. Десятки мам, сестер, дружин воїнів, з якими обійшлися підло та негідно. А що до самої Олени – то вона твердо вирішила звернутися до юриста. Серед десятка запропонованих та тих, хто самі відгукнулись на прохання вдови про допомогу, були й шахраї, але все ж в ситуації розбирається професіонал – воєнний адвокат. Також рідні Сергія подали офіційний запит на отримання інформації щодо провадження, оскільки в цій історії запитань більше, ніж відповідей.

Тато героя зв’язався з командиром взводу та командиром батальйону, в яких служив Сергій, та з’ясував, що ніхто нічого не знає про провадження. Офіцери стверджують, що ніколи у старшого солдата Нурісламова не було самовільного залишення частини, і жоден з них не писав рапорт про це. Звідки тоді починається ця заплутана історія, якщо жоден з безпосередніх командирів не може підтвердити факт порушення зі сторони Сергія?

Також 27 жовтня Олені написала дівчина, яка представилась юристкою громадської організації “Юридична сотня”. Зі слів дівчини, Міністерство оборони завдяки розголосу звернуло увагу на цю ситуацію і хотіло б допомогти вирішити питання. Попросили контактний номер телефону, але до сьогодні з Оленою більше ніхто не зв’язувався.

А вже 28 жовтня дружині героя знову дзвонили з військової служби правопорядку і знову запитували, де знайти її чоловіка, бо “прийшли списки”, і знову ніхто нічого не пояснює, але цього разу йому вже інкримінують ст. 402 Карного Кодексу України, а саме непокору, яка в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

– Я зроблю все, щоб відбілити ім’я свого чоловіка, – каже Олена. – Він пішов захищати Україну добровільно, як герой, і загинув теж, як герой!

Ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій.

 

 

guest

7 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олена Куликовська
Олена Куликовська
6 месяцев назад

Я в шоці

Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
6 месяцев назад

Непокора та Герой. Щось не клеїться

Катерина Кітнюх
Катерина Кітнюх
6 месяцев назад

До відповідальності “слідчих”!

Олег Дягілєв
Олег Дягілєв
6 месяцев назад

Чим вони там займаються? Замість того, щоб розслідувати реальні злочини, кошмарать вбитих горем людей

Артем Караєв
Артем Караєв
6 месяцев назад

Немає слів від такої діяльності органів. Їм повилазило?

Анатолій Руденко
Анатолій Руденко
6 месяцев назад

Нечего сказать, просто ужас

Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
6 месяцев назад

Хробаки кабінетні, усіх на фронт!

7
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x