За живих і загиблих Героїв: мешканці Кілії бігли найдовший у світі марафон від “Нової пошти”

0 коментарів 59076 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 29 жовтня, мешканці Кілії долучилися до “найдовшого марафону у світі”, який організувала компанія “Нова пошта”. Кожен обрав, кому з Героїв – загиблих, полонених та воюючих – він присвячує свій забіг. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За твердженням організаторів – компанії “Нова пошта” – це забіг вдячності та підтримки героїв, які понад дев’ять років захищають, рятують, лікують і наближають перемогу України.

“З 2014 року Україна долає власний марафон. Марафон за життя, свободу та незалежність. Вже понад 9 років мільйони людей захищають, рятують, лікують і наближають перемогу України — кожен на своєму місці. Це герої, яким ми завдячуємо нашим життям”, – вказано на сторінці марафону.

Захід відбувався за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Координаторкою заходу в місті Кілія виступила вчителька з історії Школи №3 Олена Орищак. Забіг відбувався на території навчального закладу. У коментарі журналістці “БІ” вона зазначила, що участь взяли 35 кілійців різного віку.

Кожен з учасників обирав сам, яке прізвище вказувати на своїх номерних знаках: хтось біг за воїна “ЗСУ”, який зараз виборює Україну на фронті, хтось – за полеглого Героя, хтось – за полоненого. Зокрема, за Олексія Сомікова, який знаходиться у гарячих точках, Олексія Мозолєва, який отримав смертельне поранення у лютому 2023 року на Миколаївщині під час розмінування, Захисника Зміїного Олександра Куртєва, який знаходиться у полоні росії з першого дня повномасштабного вторгнення тощо.

Загалом у забігу взяли участь близько 12 тисяч людей по всьому світові. Організатори заходу мали на меті зібрати кошти для української ППО (завдяки внескам учасників) і нагадати світовій спільноті про війну в Україні. Наразі компанія підбиває підсумки.

За живих і загиблих Героїв: мешканці Кілії бігли найдовший у світі марафон від "Нової пошти"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x