Сьогодні у Білгород-Дністровському районі розпочалась кампанія проти сказу: що потрібно знати

0 коментарів 19548 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно у Білгород-Дністровському районі було виявлено два випадки сказу. Пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, що надалі створить профілактичний бар’єр від сказу тварин у людських подвір’ях. Щоб зменшити захворюваність на сказ у дикій фауні та з метою профілактики,  починаючи від сьогоднішнього дня, 25 жовтня, по всій території району буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Місцевим мешканцям варто пам’ятати про це та вжити необхідних заходів щодо нагляду за своїми домашніми тваринами. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на місцеві органи влади.


Зокрема повідомляється, що через війну цього року пероральна імунізація проводитиметься не шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями, а їх наземним розподілом. Виглядатиме це так: робочі групи власноруч розкладатимуть принади із вакциною на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо.

Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районною військовою адміністрацією (крім населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг). В залежності від площі територіальної громади, яка підлягає вакцинації, буде розкладено від 500 до 4000 принад із вакциною.

Принада має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку. Має запах м’ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною.
Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

Важливо! У разі виявлення брикетів із вакциною прохання їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати, не переносити з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти.
Сьогодні у Білгород-Дністровському районі розпочалась кампанія проти сказу: що потрібно знати

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x